Bemutatkozás

A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházában 2015 nyarán megnyitotta kapuit a Pálmaház Herbárium. Az üzlet szorosan kapcsolódik a Pálmaház Kertészethez, hiszen majdnem az összes Herbáriumban kapható termék alapanyaga megvásárolható a Kertészetben.

A Pálmaház helyén és környezetében a 18. században konyha- és zöldségkert volt. A Kastély park korszerűsítése során 1870-ben létesítették a Pálmaházat, melynek középső öntöttvas oszlopos homlokzatú része 1871-ben épült. A jobbra és balra eső üvegházi  szárnyak terve 1895-ből való. Az épületben 1945-ig folyamatosan kertészet működött majd a szovjet katonaság vette birtokba az épületet mely az 1980-as évek végére teljesen elhanyagolttá és leromlott állapotúvá vált. A műemléki védettséget élvező Pálmaház 1995-től esett át egy nagyobb felújításon, hogy újra kertészeti árudának adjon otthont.

A Pálmaház jelenkori történelme 2015-ben folytatódik ugyanis a Lyra Florae Kft. egy alapos ráncfelvarrást követően az épület jobb szárnyában megnyitotta a barokk stílusban berendezett Pálmaház Herbáriumot ahol fűszernövényeket, teákat, illóolajokat, natúr kozmetikumokat kézműves lekvárokat és szörpöket találhatnak az érdeklődők.

A Pálmaház bal szárnya a szobanövények szerelmeseit várja nagy választékkal ugyanitt kézműves kaspók, és kertészeti kiegészítők kiemelkedő minőségben vásárolhatók.